SF2COQI5RC4X3FLL Grbi » Madridismo Slovenia

Grbi

Grbi1902

Prvi grb je imel preprost dizajn, sestavljen je bil iz dekorativno prepletenih treh začetnic kluba v temno modri barvi na beli majici. "MCF" okrajšava stoji za Madrid Club de Futbol.

1908

Prva sprememba v grbu je prišla leta 1908, ko so črke dobile bolj poenostavljeno obliko in so se pojavile v krogu.


1920

Naslednja sprememba konfiguracije grba ni prišla vse do predsedovanja Pedra Paragesa leta 1920. V tem času je kralj Alfonso XIII podelil klubu njegovo kraljevsko pokroviteljstvo, ki je prišlo v obliki naslova "Real Madrid", grobo prevedeno kot "Kraljevi Madrid". Tako je bila krona Alfonsa dodana v grb in klub se je sam poimenoval Real Madrid Club de Futbol.


1931

Z razpadom monarhije leta 1931, so bili vsi kraljevski simboli (krona na grbu in naziv Real) odpravljeni. Krono je nadomestil temen trak murve iz Kastilijanske regije.


1941

Leta 1941, dve leti po koncu državljanske vojne , je grb "Real Corona", ali "Kraljeva Krona", bil ponovno obnovljen, tako kot tudi murvin temno moder Katiljanski trak. Grb je bil v celoti barven, z največjim poudarkom na zlati barvi. Klub se je znova poimenoval Real Madrid Club de Futbol.


2001

Zadnja sprememba grba se je zgodila leta 2001, ko se je klub želel bolje prilagoditi 21. stoletju in je zatp ponovno moderniziral grb. Ena od sprememb je bila ta, da so murvin Kastiljanski trak potemnili za odetnek bolj temno modro.