SF2COQI5RC4X3FLL Zidane: "Klub zapuščam zato, ker v moje delo nihče več ne verjame." » Novice » Madridismo Slovenia
« Na vse novice

Zidane: "Klub zapuščam zato, ker v moje delo nihče več ne verjame."

Zidane: "Klub zapuščam zato, ker v moje delo nihče več ne verjame."

31 maj 2021



Dragi in drage Madridiste. 20 let ste me, odkar sem stopil v Madrid in si nadel belo majico, zasuvali z ljubeznijo. Vedno sem vedel, da je med nami neka posebna vez. A tu se je pozabilo na nekaj zares pomembnega, vse kar sem pomagal zgraditi do današnjega dne je bilo pozabljenega. Na vsa ta razmerja, ki sem jih imel z nogometaši in vsemi 150. ostalimi člani ekipe.

Maja 2018 sem klub zapustil zato, ker sem menil, da klub potrebuje nov pristop, da bi lahko tekmoval na najvišjem nivoju, danes je zadeva drugačna. Menim, da klub nima več zaupanja vame in v moj projekt. Ne na krajši, ne na daljši rok.

Jaz sem rojeni zmagovalec in tu sem, da osvajamo lovorike, a za temi uspehi so ljudje, emocije in življenja. Imam občutek, da se teh zadev ni upoštevalo in te tri stvari predstavljajo temelje tega velikega kluba. Upam, da je bil moj odnos s klubom in predsednikom malce drugačen. Nikoli nisem prosil za privilegije. Hvaležen sem predsedniku, ker me je toliko let nazaj pripeljal v klub.

To, da si danes trener velikega kluba pomeni to, da si trener samo dve sezoni, nič več. Za kaj več potrebuješ človeški odnos in to bolj kot denar, slavo ali pa kar koli drugega. Za ta odnos je treba poskrbeti. Zato me je zares bolelo, ko sem po vsakem porazu bral o tem, da me bo klub odpustil, če ne zmagamo na naslednji tekmi. Vesel sem, da sem imel na razpolago nekatere čudovite fante, ki so, ko nam je kazalo najslabše, priskrbeli zmago. Nisem najboljši trener na svetu, a ko je to potrebno, znam spodbuditi in motivirati.

Vem, česa si želite navijači. Želite si zmag in to, da damo vse od sebe na vsaki tekmi. Zagotavljam vam, da smo dali vse od sebe za ta klub. To pismo bi rad namenil tudi novinarjem. Vsi imamo radi nogomet, a velikokrat sprašujete vprašanja, ki niso povezana z nogometom in katerih namen je le iskanje kontroverznosti. Ta šport nas povezuje in večkrat bi morali govoriti o njem in ne o drugih zadevah.

Vedno sem si želel preslikati vrednote tega kluba, še posebno na igralce. Ta klub pripada članom, navijačem in celotnemu svetu. Ne pozabimo na nogomet in skrbimo zanj. Dragi in drage, vedno bom del vas.

Hala Madrid!

Postani naš član!

Postani naš član!

Postani član največjega kluba na svetu! [Klikni sem]