SF2COQI5RC4X3FLL Srečno Luka Dončić! » Novice » Madridismo Slovenia
« Na vse novice

Srečno Luka Dončić!

Srečno Luka Dončić!

10 oktober 2018


Tisti, ki spremljamo ligo NBA vemo, da je letošnji nabor eden izmed najbolj izenačenih, a vseeno med evropskimi košarkarji izstopa eden, Luka Dončić, član Real Madrida.


Luka Dončić bo kmalu zapustil Real Madrid in se odpravil v ligo NBA, po tem, ko je včeraj osvojil naslov državnih prvakov v Španiji. Je tudi aktualni evropski klubski prvak, pa seveda tudi aktualni evropski prvak v dresu slovenske reprezentance. O naboru NBA pa je Luka dejal: "Če bom izbran med prvimi petimi bo neverjetno, želim si pa da bom izbran čim višje."

Dončić je bil, po koncu španskega prvenstva, razglašen za najkoristnejšega igralca lige, s tem seveda tudi član najboljše peterke in najboljši mladi košarkar v ligi ACB: »Sanjska sezona je za menoj,« je povedal Luka. Letos je postal tudi MVP rednega dela in Final Foura Evrolige.

V našem klubu je bil vse od leta 2012, ko je bil star le trinajst let. Luko velikokrat opisujejo kot vsestranskega igralca, ki lahko, zaradi svoje višine in moči, igra na številnih igralnih položajih. Njegova košarkarska inteligenca je na izjemno visokem nivoju in ne dvomimo, da bo, ob odhodu v ligo NBA, hitro eden najboljših podajalcev v ligi. Sam se je primerjal z igralcem Ben Simmons-om, ki je znan po svoji vsestranskosti, med tem, ko ga drugi primerjajo z Manu Ginobilijem, Paul Pierce-om ter Joe Johnson-om.

Luka, vsi iz uradnega navijaškega kluba Real Madrida v Sloveniji, ti želimo veliko sreče in uspehov v nadaljnji karieri!

Postani naš član!

Postani naš član!

Postani član največjega kluba na svetu! [Klikni sem]