SF2COQI5RC4X3FLL Real Madrid edini klub, ki za nakupe ni zapravil niti enega evra » Novice » Madridismo Slovenia
« Na vse novice

Real Madrid edini klub, ki za nakupe ni zapravil niti enega evra

Real Madrid edini klub, ki za nakupe ni zapravil niti enega evra

7 oktober 2020



Real Madrid je edini večji nogometni klub v Evropi, ki v tem prestopnem roku ni zapravil niti enega evra za nakupe novih igralcev. V luči koronavirusa, se je kraljevi klub osredotočil na prodaje: Achraf Hakimi, Oscar Rodriguez, Sergio Reguilon in James Rodriguez so v klubsko blagajno prinesli preko 100 milinonov €, pa tudi posoja Bale-a v Tottenham je sprostila del finančnih sredstev.

Seveda je, na pasivnost kraljevega kluba pri nakupih novih nogometašev, vplivala tudi obnova štadiona Santiago Bernabeu, pa čeprav so vsa sredstva že zagotovljena. Klub razmišlja tudi o drugem rezu plač, zato se vodstvu ni zdelo primerno, da bi se v klub pripeljalo nove nogometaše.

MARCA je izpostavila tudi to, da bo Kylian Mbappe naslednje leto velika tarča Real Madrida in Real Madrid že pripravlja primerno visoko odškodnino. Mbappe ima sicer pogodbo do 30.6.2022.

Martin Odegaard, Alvaro Odriozola in Andriy Lunin so se vrnili v klub, po tem, ko so prejšnjo sezono igrali na posoji. To so edine prave okrepitve moštva, ki je lani osvojilo La ligo in španski superpokal.

Največji zapravljivci so letos bili angleški klubi (Chelsea, City, Tottenham, Arsenal in United). Tudi Barcelona je, navkljub finančnim težavam, za nakupe porabila 124 milijonov €, a ji je uspelo prestopni rok končati na pozitivni strani bilance, predvsem zaradi prodaje Arthurja v Juventus za 72 milijnonov €.

Postani naš član!

Postani naš član!

Postani član največjega kluba na svetu! [Klikni sem]