SF2COQI5RC4X3FLL Na današnji dan smo prvič postali evropski prvaki » Novice » Madridismo Slovenia
« Na vse novice

Na današnji dan smo prvič postali evropski prvaki

Na današnji dan smo prvič postali evropski prvaki

13 junij 2019


Na današnji dan, pred 63imi leti, je Real Madrid prvič pokoril Evropo


Na današnji dan, pred 63imi leti, je Real Madrid pričel s pisanjem zgodovine v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu, potem ko je v finalu premagal Stade de Remis.

13. junija 1956 je Real Madrid prvič v svoji zgodovini postal prvak Evrope, potem ko je po zgodovinskem preobratu premagal francoski klub. Gledalci na Parc des Princes v Parizu so videli preobrat gostov iz Madrida, ki so zaostajali že 2:0 in 3:2, a na koncu po zaslugi Di Stefana, Marquitosa in dvakratnega strelca Riala osvojili svoj prvi evropski naslov. 

Kraljevi klub, ki je tudi sodeloval pri ustanovitvi tega tekmovanja, je svojo prvo tekmo sicer odigral 8. septembra 1955 v Genovi, v kateri se je pomeril proti Servetteju. Miguel Munoz je bil strelec prvega zadetka Real Madrida, ki je tekmo tudi dobil z 2:0. V nadaljem tekmovanju sta padla tako Partizan iz Beograda, kot tudi milanski velikan Milan. 

Postava Real Madrida iz prvega finala: Alonso, Atienza II, Marquitos, Lesmes II, Munoz, Zarraga, Joseito, Marsai, Di Stefano, Rial in Gento.

63 let po prvem finalu je Real Madrid tudi najboljša ekipa v zgodovini Lige prvakov. Poleg največ osvojenih lovorik (13), je klub s Santiaga Bernabeu-a odigral največ finalov (16), največkrat zmagal (259) in tudi dosegel največ zadetkov (957).

Postani naš član!

Postani naš član!

Postani član največjega kluba na svetu! [Klikni sem]